Val av gravsten efter begravning i Stockholm

När det direkta arbetet efter ett dödsfall är över är det tid att välja gravsten. I Stockholm finns många aktörer och du kan få den utformad precis som du vill.

Efter en längre tids sjukdom hade nu Martin till slut gått bort. Han hade hållit stånd mot cancern länge men i slutänden hade den fått överhanden och brutit ner all hans motståndskraft. Linda hade suttit vid hans sida de sista dagarna och slutet hade kommit stilla och värdigt.

Även om Linda hade haft gott om tid att förbereda sig på det oundvikliga så var det som att kastas ut för ett stup. Det kändes enormt overkligt att han var borta och aldrig mer skulle kunna avfyra sitt strålande leende mot henne. Nu var hon ensam och skulle också ensam behöva ta hand om allt det praktiska efter dödsfallet.

Gravsten som minnesmärke

Tiden närmast efter var som ett töcken. Men Linda lyckades ta sig igenom den och få ordnat med begravning, ekonomiska bestyr och arvskifte. Nu stod hon vid Martins grav på skogskyrkogården. Begravningsblommorna hade för länge sedan vissnat och tagits bort. Nu fanns det endast en enkel markör kvar och de blommor som hon precis hade lagt dit.

Det var dags att ordna med gravsten. Hon hade redan varit i kontakt med en firma som erbjöd gravsten i Stockholm. Det skulle bli en sten i röd granit, naturligtvis med Martins namn och datum för födsel och död. I tillägg till det hade Linda valt en strof ur en av Martins favoritlåtar. Det skulle bli fint att få stenen på plats. Ett minnesmärke över hennes älskade make.

8 Aug 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.