Rörmokare Kungsholmen - tips och råd

Dags att anlita en rörmokare på Kungsholmen? Det kan finnas en massa olika anledningar till varför man behöver professionell hjälp av en rörmokare. Det kan handla om problem med stopp i avloppet, det kan handla om ett mer akut ärende där ett rör under diskbänken sprungit läck eller också så kan det handla om större projekt där exempelvis en BRF måste genomföra ett stambyte och behöver anlita ett företag inom VVS. Oavsett vilket - och detta är anledningen till att vi nämnde just Kungsholmen - så är det viktigt att man väljer rätt rörmokare.

Stockholm är Sveriges största stad och detta kan man se ur olika perspektiv. Det finns extremt många positiva saker, men det finns också mindre bra sådana. Just vad gäller en rörmokare på Kungsholmen och i övriga Stockholm så finns det saker att tänka på. Dels så finns ett väldigt stort urval av rörmokare. Det är bra sett till att man har alla möjligheter att hitta en sådan och dessutom slippa betala för mycket pengar för dennes tjänster.

Så hittar du rätt rörmokare på Kungsholmen

Negativt är emellertid det faktum att det även - precis som vad gäller priset - finns en väldigt variation gällande kvalitet. I klartext: det finns väldigt bra rörmokare på Kungsholmen - men även riktigt dåliga. Vi tänkte här nedan gå igenom några punkter som kan leda dig till rätt rörmokare. Givetvis så handlar det här mest om större projekt. Ska du renovera badrummet så är det viktigare att ha ett riktigt proffs än om det handlar om ett mindre stopp i avloppet. Andemeningen är emellertid densamma oavsett.

Erfarenhet. Hur länge har företaget funnits - och hur pass god erfarenhet har de anställda? Kolla upp detta och komplettera - givetvis - med att se över att det finns yrkesbevis och en relevant utbildning.

Referenser. Om du ska anlita en rörmokare för en badrumsrenovering så är det också viktigt att du ser till att företaget genomfört sådana projekt tidigare - särskilt om du ska välja totalentreprenad och låta samma firma sköta hela projektet. Se till att få referenser, se till att ringa dessa och se till att du får se exempelvis referensbilder.

Skatteverket och Kronofogden. Du bör kolla med Skatteverket och Kronofogden om det finns några anmärkningar där. Även ARN - Allmänna Reklamationsnämnden - kan kontaktas i denna fråga. Skatteverket är även bra att kontakta om du vill använda Rot-avdraget. Dels för att se om du är berättigad och dels för att se om företaget har F-skatt. Rot ger, för övrigt, dig en skatterabatt motsvarande 30% av arbetskostnaden och det vill du givetvis ha.

28 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.