Nattlivet i Stockholm – här är bästa festen

Weekend i Stockholm. Nu är det fest. Var hittar du den bästa festkänslan, de vassaste dj-seten och det mest sofistikierade minglet? I Stockholm finns det en uppsjö av klubbar, men vilken passar just dig och ditt sällskap. Här bjuder vi på ett antal tips om huvudstadens bästa nattklubbar. Oavsett om du är ute efter glitter och glam på Stureplan, hippfaktor med den senaste dansmusiken eller vill svänga dina lurviga till gamla godingar från 80- och 90-talet? I vår guide kan du garanterat hitta en klubb som faller dig i smaken. På med feststassen, partymakeupen och de höga klackarna – nu kör vi!

Berns Salonger

Berns är en klassiskt oas mitt i centrala Stockholm där festsugna har haft det roligt ända sedan mitten av 1800-talet. God mat och dryck, fest och bred underhållning för alla har alltid utmärkt Berns Salonger. När det handlar om klubblivet så utmärker sig idag houseklubben Neu i källaren och det röjiga och folkliga klubbkonceptet LE! som brer sig ut på hela två våningar i de vackra lokalerna.

Café Opera

En annan verklig klassiker i Stockholmsnatten är Café Opera, som ända sedan boom-åren på 80-talet har varit ett självklart val för stockholmaren som vill festa, dansa och äta gott. Även om kändisspanet inte är lika självklart som på den tiden, så kan Cafét fortfarande leva upp till förväntningarna. Här kan kan få uppleva en riktigt helkväll med dans, drinkar och partystämning. Här finns gott om plats i anrika lokaler, stora dansgolv och dj:s med beats och fingertoppskänsla. På spelningarna som arrangeras med jämna mellanrum kan man få uppleva såväl discjockeys på världsnivå som internationella toppartister.

Fasching

Vi fortsätter bland klassikerna. Fasching gjorde sig under sina första år känd som en oas för jazzälskarna, men har sedan länge breddat det musikaliska utbudet med soul och en hel del modern dansmusik. Men jazzen står fortfarande i centrum, här bjuds ett fullpackat dansgolv och innovativa musikupplevelser nätterna långa. Publiken är brokig med en ovanligt utspridd åldersfördelning och både hippt och folkligt. Klubben Soul på Fasching är ett känt vattenhål för älskare av modern “svart” musik och flera kvällar i veckan bjuds det på konserter med jazzens elit och vassa dj:s. Ta en drink i baren och låt svänget ta tag i dig!

Solidaritet

Solidaritet på Norrmalm öppnades 2006 och har sedan dess varit en av Norden och norra Europas mest välrenommerade houseklubbar. Hit kommer dj:s på högsta nivå, både svenska och internationella. Ledorden för solidaritet är gemenskap och öppenhet och stämningen är verkligen hög här. Publiken är blandad och åldersgränserna varierar från dag till dag. Ta en drink och dansa natten lång till pumpade housemusik, du kommer inte att bli besviken!

Under Bron & Trädgården

Under Skanstullsbron söder om söder hittar du denna moderna klubbpärla. På sommaren finns här en sommarklubb med trevligt utehäng under de varma nätterna. På vintern flyttar man inomhus och då är det musik med dj:s och föreställningar med konst som ofta återkommande tema. Denna oväntade klubbmiljö befolkas nattetid av såväl hipsters som yngre söderbor. God mat, ett brett utbud av öl, vin och drinkar och stora dansytor gör denna klubb till ett populärt häng året om.

Spy Bar

Ett av de hetaste hängen under hela 2000-talet. Sedan några år har Spy Bar fått en annan profil och lockar idag med mediafolk och musiknördar till skillnad mot det gamla klientelet av stekare, glamourblondiner och börsmäklare. Flera olika klubbar bjuder på blandad musik: elektroniskt, rock och hip-hop. En klubb som har funnits ett tag och aldrig tycks tappa i popularitet.

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.