Friluftslivet i Stockholm

Hellasgården

Om du gillar utomhusaktiviteter så kan ett , besök på Hellasgårdens rekreationsområde vara en bra idé.  Det tar 20 minuter att komma till Hellasgården från centrala Stockholm.

På Hellasgården finns cykel- och vandringsleder, eljusspår och en sandstrand med brygga.. På vintern finns skridskoåkning, längdskidåkning och ett simningshål hugget ut ur isen, för den som gillar att vinterbada . Viktträning och massage finns det också möjlighet till. Bakverk, lätta luncher och vegetariska rätter serveras i Storstugan.

Hellasgården ute i Nacka är ett av Stockholms trevligaste områden under vintern. Enkelt att nå med bussen från Slussen.

Skridskoåkning i Vasaparken

Mitt i Stockholm, i Vasaparken, finns en stor och populär skridskobana som är öppen flera gånger i veckan och har öppet mellan 8.00 och 9.00 på vardagar och 10.00 - 21.00 på helgerna. Öppnas mellan november och mars, men är beroende av väderförhållanden. Åka skridskor är gratis och öppet för alla, både barn och vuxna. Om du inte har några skridskor så kan du hyra ett par på plats till en mindre kostnad.

De gröna spåren

Green Trails organiserar dagsutflykter, utflykter och utflykter runt Stockholm. På vintern har du möjlighet att uppleva omgivningen genom att gå med på skridskoåkning, längdskidåkning eller snöskor. Även på sommaren finns det stora möjligheter att uppleva Stockholmstraktens friluftsliv med hjälp av Gröna Spåten.

Skridskoåkning i Kungsträdgården

Att åka skridskor runt denna skridskobana mitt i staden är ett måste för många vinterbesökare i Stockholm. Rinken är fri och öppen för alla, och hyra skridskor kostar en liten penning. Om du har egna skridskor med dig kan du få hjälp med att snöra på dem om det behövs, en bra service för de allra minsta. Öppettider: Veckodagar 09:00 till 9:00, helger 10:00 till 21:00.

Flottsbrobacken

Den högsta och längsta skidbacken i Stockholm har fem skidbackar, ramper, skiduthyrning och ett trevligt värdshus. Anläggningen ligger i Huddinge, en förort cirka en halvtimme med bil från centrala Stockholm, men det finns bra förbindelser med kollektivtrafik. På sommaren är Flottsbrobacken ett populärt friluftsområde med en simbassäng, vandringsleder och en rad aktiviteter. Skidåkningen ligger på en relativt lätt nivå.

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.