Hur går en komplett fasadrenovering till?

Har det blivit dags att måla och renovera fasaden? Bästa tiden för fasadrenovering är under de månader då luftfuktigheten är som lägst. Här kommer några tips.

Fasaden är lite som husets ytterrock och ska skydda mot alla typer av väder och stänga ute fukt. Men börjar färgen flagna eller om det uppstår sprickor försämras skyddet och vatten kan snart leta sig in med fukt och mögelskador som följd. Det gäller därför att regelbundet besiktiga fasaden så att man vet när det är dags att renovera den.

Fasaden har givetvis också en estetisk funktion och de allra flesta vill nog att huset ska vara så stiligt som möjligt. Står man inför en fasadrenovering kan man om man vill även passa på att byta färgsättning. Men vanligast är att man ändå väljer samma kulör som tidigare. Kanske beror detta på att det många gånger krävs ett bygglov för att byta färgsättning på fasaden.

Anlita ett företag som är specialiserat på fasadrenovering

En fasadrenovering innefattar inte bara färg och måleriarbete. Den kan även exempelvis innefatta byte av rötangripet trä, putsning av fasad och lagning av sprickor. För att fasadrenoveringen ska bli riktigt hållbar krävs det också ett grundligt underarbete. Gammal färg och smuts måste skrapas och tvättas bort innan man kan lägga på ny färg.

Vill man ha hjälp med fasadrenovering i Nacka gäller det att hitta någon som inte slarvar. Bäst är att välja ett byggföretag som har fasadrenovering som sitt expertområde. Då de bästa snabbt blir uppbokade gäller det att vara ute i god tid. Bästa tiden att renovera fasaden är så klart på sommaren då risken för nederbörd är som lägst.

23 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.