Val av bänkskiva i Stockholm

Köket skulle renoveras i huset i Stockholm. Paret begav sig till ett showroom för att välja bänkskiva. Det fanns många varianter — valet blev komposit.

Det var en hel del som behövde fixas i det nyinköpta huset. Men mycket pengar hade redan gått åt till köpeskillingen. Det unga paret som skulle flytta in var nu tvungna att göra upp en plan för i vilken ordning renoveringen skulle ske. Det skulle få lov att ta flera år att komma igenom allt. Endast det viktigaste skulle kunna göras nu direkt.

En sak var de helt överens om. Det första som skulle fixas var köket. Det gamla köket var både fult, omodernt och opraktiskt. Det skulle rivas ut helt. Det var roligt att planera ett helt nytt kök alldeles från grunden. De ville satsa på en ganska tidlös design, så att det inte blev omodernt alltför snabbt igen.

Bänkskivor i olika material

Hög kvalitet var också viktigt naturligtvis. Det var ingen mening med att ha en tidlös design om materialet inte också skulle hålla för många års användning. Nu var de på väg i bilen för att hitta bänkskiva i Stockholm. De skulle besöka ett showroom där man kunde titta och känna på olika varianter.

Det fanns verkligen väldigt många sorter att välja mellan. Kompositmaterial, kalksten, granit eller marmor — det var frågan. Säljaren förklarade att skivorna av komposit var de tåligaste. Egentligen hade de varit sugna på en bänkskiva i granit men kompositskivorna var faktiskt väldigt snygga. Mycket snyggare än de hade trott. Det fick nog bli en sådan i alla fall.

6 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.