Vad är straffsatsen för narkotikabrott?

Fälls man för ett narkotikabrott kan det få jobbiga konsekvenser även om man inte får fängelse. Som misstänkt ska man alltid ta hjälp av en brottmålsadvokat.

Fälls man för ett narkotikabrott kan det få jobbiga konsekvenser även om man inte döms till fängelse. Man kan exempelvis få sitt körkort indraget eller nekas körkortstillstånd vilket kan krångla till det och göra det svårt att få jobb. Många arbetsgivare kräver också ett fläckfritt förflutet och begär ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Är man misstänkt för ett narkotikabrott ska man ta det på största allvar och ta hjälp av en skicklig brottmålsadvokat. Narkotikabrott kan ge böter men också fängelse i upp till tio år. Riskerar man att dömas till minst sex månaders fängelse har man oftast rätt till en offentlig försvarare. Det betyder att staten betalar advokatens lön.

Anlita en försvarsadvokat som är specialiserad på narkotikabrott

Det är bättre att själv välja sin försvarare, i stället för det offentliga biträde som rätten annars kommer att utse. Vill man ha tips på brottmålsadvokater som är specialiserade på narkotikabrott kan man gå in på Advokatsamfundets hemsida. Där finns det en smart sökfunktion som man kan använda sig av.

Välj en erfaren försvarsadvokat, som har varit med ett tag, istället för en nybakad jurist. Det tar nämligen tid att bli en riktigt skicklig försvarare. Det är viktigt att man litar på den försvarsadvokat man valt och att man känner att advokaten lägger ner den tid som krävs. Fungerar inte samarbetet ska man be om att få byta advokat. Anlita en försvarsdvokat här: www.narkotikabrott.nu

8 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.