Ta hjälp av en plattsättare i Stockholm

Det finns jobb som man kan göra själv och så finns det jobb som man ska anlita proffs för. Detta märks tydligt i dagsläget och här kan man skylla en hel del på trenden av olika tv-program och tidningar som hela tiden kommer med tips om hur personer själva ska sköta om renoveringar i sina hus. En tanke som är väldigt god i grunden – det är ju bra att man som privatperson vågar sig på att prova saker som man egentligen inte behärskar. Det vi menar här är istället att det är skillnad på jobb och jobb och om vi tar ett hus i Stockholm som exempel för att förklara vad vi menar så kanske bilden klarnar lite.

Detta hus ligger en bit utanför Stockholm och i huset bor två stycken vuxna samt tre stycken barn. Huset är ganska slitet och det är främst badrum och kök som ser extra daterade ut och som måste ses över allra först. Frun i familjen ser en kväll på ett tv-program som handlar om inredning och där programledaren på egen hand bytar ut och renoverar ett helt badrum. Där föds idén om att hennes man kan göra samma sak och frun ligger på för att detta ska ske.

Huset i Stockholm ska alltså få ett nytt badrum och mannen i familjen börjar med att riva ut allting och där räknar vi alltså kakel, badkar, skåp och hyllor. Här börjar dock problemen – mannen ska sätta in nytt kakel och är väldigt osäker på hur han ska gå tillväga med detta men påhejad av frun så sätter han ändå igång. Det ser ju så lätt ut på tv och mannen i familjen börjar alltså med detta projekt trots sin osäkerhet – med katastrofala följder.

Först och främst så spricker hälften av hans kakel redan innan det kommit på plats och de delar som kommer upp, ja, de sitter snett och matchar inte alls de andra delarna. Här tvingas alltså familjen att krypa till korset och ringa en plattsättare till sitt hus i Stockholm.

En plattsättare i Stockholm ser hela bilden

Denne plattsättare i Stockholm får därefter ägna en väldigt lång tid till att korrigera allt arbete som mannen lagt ner – det är nämligen inte bara kaklet som hamnat snett. I ett utrymme som badrummet så finns nämligen mycket vatten och detta har mannen helt ignorerat, ett misstag som kunde ha lett till vattenskador om denne plattsättare inte kallats in i tid.

Denna familj i Stockholm hade alltså tur i oturen och kallade in en plattsättare innan det var för sent och här ser man verkligen hur galet det kan gå. För – vad hade hänt om mannen i denna familj i Stockholm lyckats sätta upp kaklet utan denna plattsättare? Jo, här hade det handlat om dyra vattenskador som kunnat förstöra hela huset och det är också detta vi menar.

Det är skillnad på jobb och jobb och att snickra lite i garaget skiljer sig väsentligt mot att kakla ett badrum. Folk måste inse denna skillnad innan det är för sent.

5 Feb 2020

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.