Skrota bilen på ett enkelt sätt i Stockholm

Ofta hinner man göra sig av med en bil innan det är dags att skrota den. Man byter in den mot en annan innan det är för sent. Men ibland blir man tvungen, då är det lätt att skrota bilen i Stockholm.

När man inser att det inte längre går att reparera en bil så är det dags för skroten. Bilen behöver inte vara så gammal, den kan bara ha fått så stora skador på karossen att det inte går att få den snygg igen.

I bilar med skadad kaross finns det ju fortfarande mycket man kan ta tillvara på. Fälgar, däck, säten och mycket annat kan bli reservdelar till andra bilar. Det är därför det kan vara gratis att skrota bil i Stockholm. De som demonterar bilen kan sälja reservdelarna vidare och på så sätt ta tillvara och återanvända.

När man ska skrota bil i Stockholm är det gratis

Har man en bil som inte längre går att använda är det lika bra att skrota den. Det är enkelt, man behöver bara ringa eller mejla bilskroten så ordnar de med resten. Man måste kunna visa att man är ägare till bilen och man behöver ha legitimation.

Så bestämmer man träff och kommer över med bilen. Om den inte går att köra kan man beställa hämtning. Att få bilen bärgad kostar pengar, men resten är gratis.

Det är viktigt att anlita en auktoriserad bilskrot. De meddelar Transportstyrelsen att bilen är skrotad och tar hand om miljöfarliga delar på ett ansvarsfullt sätt.

15 Feb 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.