Ska man ta en intensivkurs i Stockholm?

Stockholm är den mest välutvecklade staden i Sverige vad gäller kollektivtrafik. Det gör att behovet av ett eget körkort är mindre än i andra städer. Man behöver inte förlita sig på bilen utan man kan med gott samvete välja att ta andra färdmedel som exempelvis tunnelbana, buss eller tvärbana om man ska ta sig till- och från arbetet. Vilket också de flesta gör.

Trots detta så kan det ändå vara bra att ha ett körkort. Vissa arbeten kräver ett B-körkort och man måste således ha ett sådant för att kunna avancera. Vissa lägen i vardagen kommer också att underlättas om man får köra bil - skjutsa barnen till träningar, storhandla, åka till Ikea och så vidare.

Körkort behöver man, men däremot så behöver man kanske inte köpa någon bil. Idag finns välutvecklade lösningar för bilpooler i Stockholm där man skriver upp sig - via en app - gällande när, och hur länge man behöver använda en bil. För en ringa summa varje månad så får man alltså tillgång till en bil då man behöver den. Det är bra, men det förutsätter - som sagt - ett körkort.

Bilnyckel överlämnas från en hand till en annan

En intensivkurs ger kunskap

Bästa vägen till körkort då? Många pekar på en intensivkurs och vi är beredda att hålla med. Särskilt äldre personer som valde bort att ta körkort i ung ålder kan ha svårt att hitta luckor för att lära sig att köra bil och plugga teori. Livet kommer emellan, man måste jobba och sköta om familjen. Där och då är en intensivkurs en perfekt lösning.

En intensivkurs innebär att man komprimerar utbildningen och där varje individ får ett skräddarsytt schema upprättat efter de egna körkunskaperna. Det kan handla om att man får köra bil och studera teori mellan en- till tre veckor och att man i slutet av kursen klarar av både teori, riskettan och uppkörningen. Två veckor är den normala tiden det brukar ta för en elev att klara av en intensivkurs i Stockholm på. En väldigt bra lösning - men finns det bättre?

Varför är en intensivkurs i Stockholm bättre?

Det går naturligtvis att göra det ännu enklare för sig. Man behöver inte anmäla sig till en intensivkurs i just Stockholm. På landet - i mindre städer - är det lättare att ta ett körkort. Detta av naturliga skäl då trafiken inte är lika intensiv. Åker man till en mindre stad i Dalarna så kanske det handlar om en enda rondell, en enkelriktad gata och ett trafikljus. Det är klart att det blir lättare då.

Vi skulle emellertid vilja säga följande: om man klarar av att köra bil i Stockholm så klarar man sig överallt. Riktigt så fungerar inte det motsatta. Därför anser vi att det är bättre att direkt ta tjuren vid hornen och lära sig att köra i Stockholm: det ger en kunskap som sätter sig djupare och, som framförallt, sitter kvar genom hela livet. Därför är en intensivkurs i Stockholm den bästa vägen till ett snabbt körkort.

Mer info: https://www.intensivkursstockholm.com/

2 Mar 2020

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.