Riskettan för MC tar du i Stockholm

Riskettan är en obligatorisk utbildning när man tar MC kort. Du kan göra det i Stockholm. Där får du lära dig hur du påverkas av trötthet, droger och annat.

Det finns förmodligen två grupper i samhället som är vanligast att se på motorcykelutbildning. Den ena är välbärgade män, och möjligen deras hustrur, som kommit en bit i livet. De har inte längre små barn och ekonomin är stabil. Nu kan de ägna sig åt nöjeskörning. Dessa personer har oftast redan god trafikvana.

Den andra gruppen är unga män som lockas av farten och friheten med motorcykel. De kanske redan har körkort för bil, men har inte hunnit få så många års trafikvana än. Dessa män är de som oftast hamnar i olyckor. De har ett riskbeteende som kan vara oacceptabelt i trafiken.

Riskettan lär dig det du behöver veta

Den som bor i Stockholmstrakten har med all säkerhet genomgått utbildningen riskettan för MC i Stockholm. Man önskar verkligen att de tagit kursen på största allvar. Riskettan är en teoretisk genomgång av hur man som motorcykelförare påverkas av olika faktorer. Det kan handla om alkohol och droger. Riskerna med dessa har nog de flesta åtminstone en grundläggande insikt om.

Kanske tänker man dock mindre på andra riskfaktorer, såsom stress, adrenalinpåslag eller trötthet. Det som lärs ut i riskettan om sådana saker är därför väldigt viktigt att ta till sig. På motorcykel är man ju mycket mera utsatt än i en bil. Man behöver vara vaken och alert på ett helt annat sätt. Det måste även unga män förstå, om de inte vill sätta livet till för sitt fritidsintresse.

29 Jul 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.