Överlåtelsebesiktning hindrar framtida överraskningar

Vid husköp vill man få det så billigt som möjligt. Definitivt inte lägga ut mer än nödvändigt. Men utan överlåtelsebesiktning kan det bli dyrare i längden.

De hade varit på en husvisning och fastnade direkt för den vackra villan. Därför var det svårt att se objektivt på husets dåvarande skick. Sven och Erika ville ha det. Budgivningen började och priset gick sakta men säkert upp. Flera i deras närhet sa att de borde sluta då huset inte var värt det.

Paret ville inte höra på det örat och fortsatte. Erikas pappa tjatade så när de vunnit budgivningen beställde de en överlåtelsebesiktning. De lovade att om det visade sig vara mycket problem med villan skulle de backa. De kontaktade ett företag som skulle utföra besiktningen och de väntade nervöst på resultatet.

Överlåtelsebesiktning med oväntat resultat

Sven skulle vara med vid dagens överlåtelsebesiktning. Erika var för nervös för det och det skulle ta tid. Först skulle de titta på ritningarna och prata med säljaren. Detta för att få veta vad som gjorts med huset och om denne visste några fel som inte kommit fram tidigare. Sedan var det dags för den okulära besiktningen.

Besiktningsmannen gick igenom alla ytor som kan ses. Det som ingår är fasaden, garage och tak. Och närmaste omgivning. Huset var ganska stort så det tog nästan fyra timmar innan besiktningen var klar och besiktningsmannen hade känt och luktat på alla möjliga platser. Erik kom hem och Erika ville genast veta. Allvaret försvann från hans ansikte och han berättade att huset var i jättebra skick.

10 Sep 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.