Ny plåtslagare i Stockholm

Gillar man att tillbringa tid utomhus på höga höjder med fin utsikt kan man välja att bli plåtslagare i Stockholm. Det är ett yrke som har dessa ingredienser.

Joakim hade slutat grundskolan och gjort lite udda jobb under några år. Sitta på skolbänken dagarna i ända var inget han gillade. Han var en praktiskt kille. Trots att han hade haft jobb hela tiden visste han att en utbildning som kunde trygga framtiden var något han behövde leta reda på.

Uppenbarelsen, eller vad man skulle kalla det, kom när han kom hem en eftermiddag. I köket hos familjen satt en morbror som han inte sett på länge. Hans, som var hans namn, hade ett jobb att göra på orten och skulle stanna några dagar. Det visade sig att han var plåtslagare, ett jobb som Joakim inte visste något om.

Plåtslagare inte samma sak som smed

När Joakim frågade Hans hur det var att jobba som smed fick han veta att plåtslagare var något helt annat. När Hans jobbar som plåtslagare i Stockholm lade han plåttak, fixade stuprännor och lite annat. Han berättade om sina dagar som för det mesta tillbringades utomhus på höga höjder.

Nästa dag besökte Joakim Hans på jobbet. De var en tvåplansvilla som skulle få nytt tak. Den dagen fick Joakim stå på marken och se på, men kunde inte låta bli att stanna kvar. När han besökt morbrodern några dagar började han googla på hur man blir plåtslagare. Det skulle vara värt timmarna i skolbänken att till sist få vara där uppe med de andra plåtslagarna. Hör av dig till en plåtslagare här: www.plåtslagarestockholm.nu

8 Oct 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.