Målare i Stockholm använder sig sällan av sfumatotekniken

När en målare i Stockholm ska måla dina väggar lär denne inte använda sig av sfumatotekniken som går ut på att skapa djup genom tonlösa övergångar i motivet.

Det skulle i och för sig inte vara en omöjlighet att en målare i Stockholm skulle kunna använda konsttekniken sfumato när denne jobbar hemma hos dig, men det är inte troligt. I slutänden handlar det dock om vad du som kund vill ha. En bra målare hittar sätten att skapa det kunden önskar.

Sfumato är en målningsteknik som på italienska betyder “att avdunsta som rök” och innebär att man jobbar med fina skuggningar som skapar mjuka och närapå omärkliga övergångar mellan färgerna. En målare som Leonardo da Vinci var mästare på att använda denna teknik.

Målare i Stockholm hittar sätten att ge dig det du vill ha

Skulle du vilja ha en vägg målad med steglösa övergångar mellan olika fäger skulle en målare i Stockholm säkert kunnat ge dig det. En målare idag har helt andra verktyg att ta till än man hade på Leonardo Da Vincis tid. Denna teknik använder man till exempel när man jobbar med airbrush.

Det är givetvis mer tidskrävande än vid vanlig målning, men väldigt mycket smidigare än de tekniker som fanns på 1500-talet. Hitta din kreativa och yrkesskickliga målare i Stockholm och förverkliga de visioner du har kring ditt hem. Rätt målare gör det möjligt och hittar lösningar snarare än problem med hur du vill ha det hemma. Kom i kontakt med en målarfirma här: www.målarestockholm.biz

6 May 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.