Lätt att flytta i Stockholm

Många tar för givet att Stockholm är en stad som är svår att flytta i. Detta baserat på att trafiken ser ut som den gör, att det råder brist på parkeringsplatser, att lägenheter ofta ligger i höga fastigheter samt att man kan ha – förutsatt att man inte har alla sina kompisar boende i närheten – svårt att engagera tillräckligt med hjälp under den dag/dagar flytten ska ske. Lägger man därtill att man måste hinna packa under kvällarna och att det här kan vara svårt göra på grund av stressiga jobb, långa timmar på pendlande fot – ja, då förstår man också varför den allmänna uppfattningen är att en flytt i Stockholm är ett svårare projekt än i någon annan stad i Sverige.

Så är det också. Om man väljer att genomföra den på egen hand; något som allt färre i Stockholm gör och detta på grund av att man där kan få tag på professionell hjälp för att betydligt bättre pris än vad som är möjligt någon annanstans i Sverige.

Kort sagt, utbudet av verksamma flyttföretag i Stockholm är så stort att detta gjort att priserna ligger på en väldigt rimlig och human nivå som passar de flesta plånböcker. Ska man sammanfatta detta så innebär det att en flytt i Stockholm blir väldigt svår att genomföra på egen hand, men att man genom att anlita en flyttfirma förvandlar detta projekt till en väldigt enkel och prisvärd historia. Man ska däremot också ta hänsyn till en annan aspekt i detta och här handlar det om lite allvarligare och mer negativ sak som märkts i dagens Stockholm gällande att anlita en flyttfirma. Nämligen att många av dessa – tyvärr – inte sköter sig. Det här går naturligtvis att spåra tillbaka till att det sker så många flyttar på en daglig basis och att det därigenom visat sig finnas en väldigt lukrativ marknad. Det finns således en ganska stor chans att även en sämre flyttfirma får uppdrag och till mångt och mycket så handlar det om att kunderna på egen hand måste göra undersökningar och anstränga sig lite.

Kräv referenser av din flyttfirma

Med detta menar vi att man kanske ser till att be om nummer till tidigare kunder, att man ser över hur företaget i fråga skött sina uppdrag samt att man även ser över viktiga saker som garanti och huruvida företaget jobbar mot något försäkringsbolag. Att det kan komma att ske olyckor vid en flytt är oundvikligt – men för den saken skull så måste man då vara berättigad till ersättning; något som fel sorts flyttfirma i Stockholm kan bestrida.

Det finns alltså alla möjligheter att i Stockholm hitta en billig flyttfirma, få en smidig flytt genomförd och där sin egna ansträngning blir minimal. Det enda som krävs är att man undersöker och forskar lite innan man skriver på ett bindande avtal och att man genom denna research också säkerställer att flytten sker på ett säkert sätt.

22 Apr 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.