Köpa vindsvåning i Stockholm för sina nya pengar

Att köpa en vindsvåning i centrala Stockholm är en investering många bara kan drömma om. Men för den som blivit mycket rik, är den drömmen inom räckhåll.

Vissa saker kan man bara drömma om. Andra går att göra till verklighet. För många svenskar ligger en exklusiv vindsvåning i Stockholms innerstad utom räckhåll för den egna budgeten. Men inte för alla. Och om du tillhör denna lyckliga skara, som kan investera i boenden för upp över 40 miljoner kronor, då vet du säkert vikten av att välja rätt mäklare.

Många av de som har den här typen av kapital att röra sig med, har redan ett etablerat nätverk av mäklare och affärskontakter som underlättar inköpet av till exempel en vindsvåning. Men för dig vars rikedomar är nya, kan det vara värt att undersöka marknaden noggrant innan du gör din första stora investering.

Dina drömmars vindsvåning säljs inte nödvändigtvis på annons

Du som är ute efter att köpa vindsvåning i Stockholm bör välja en mäklare som hör till en av de marknadsledande mäklarbyråerna i det mer exklusiva segmentet på Stockholms bostadsmarknad. Som första-gångs-investerare är det inte lämpligt att chansa på en mindre erfaren mäklare. Det kan du göra senare, när du blivit lite varm i kläderna.

Du bör vara medveten om att alla objekt som kommer in till en av dessa mäklare inte läggs ut med gängse bilder och beskrivningar på mäklarens webbplats. Det är klokt att ta ett personligt möte med mäklaren, för att se vad som verkligen finns till salu. När det kommer till lyxiga vindsvåningar vill många säljare hålla affären helt utanför offentlighetens ljus.

22 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.