Ibland är det extra högt tryck på catering i Stockholm

När det hålls internationell patentkongress i Stockholm så får alla firmor som erbjuder catering att göra – det hålls cocktailparties i mängder varenda kväll.

Det var dags för den internationella patentkongressen som hölls vart tredje år. I år skulle den hållas i Sverige och självklart var det Stockholm som skulle vara värdstad. Arrangemanget gick ut på att det under dagarna hölls föreläsningar och workshops om patenträtt och andra immaterialrättsliga områden såsom varumärken och designskydd.

På kvällarna hölls det istället oändligt många cocktailparties. De svenska patentbyråer som höll till i stockholmstrakten tävlade med varandra om att locka representanter från patentbyråer i andra länder till sig. Det gjordes bäst genom dessa sociala träffar där gästerna hade möjlighet att mingla och knyta nya kontakter.

Både svenskar och andra beställer catering

Faktum var att även många utländska patentbyråer hade skickat ut inbjudningar. De hade sett till att hyra in sig i lämpliga lokaler för att hålla sina parties. Anledningen till att dessa träffar var så viktiga var att varje nationell patentbyrå måste ha samarbete med minst en byrå i varje annat land som ens kunder kan tänkas vilja ha patent i. Enligt patentlagstiftningen får nämligen endast byråer inom varje land sköta kontakterna med de lokala patentmyndigheterna.

Tack vare allt detta så fanns det också en annan bransch i Stockholm som var fullbokad. Alla patentbyråer som skulle stå som värd för ett cocktailparty hade så klart sett till att beställa catering i Stockholm. Därmed var man säkra på att få lyckade kvällar med många gäster.

3 Sep 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.