Hitta rätt hundfoder till din kräsna fyrfotade vän

Har du svårt att hitta ett hundfoder som din hund accepterar? För en kräsen vovve kan man behöva prova olika varianter innan man hittar en sort som den gillar.

Hundar precis som människor fungerar olika vad gäller mat. En del slukar allt som kommer i dess väg utan problem. Andra är mer kräsna, med tydliga preferenser. Om din vovve är av den mer kinkiga typen kanske du har försökt truga med den ena sortens hundfoder efter den andra. Bara för att se matskålen mötas av ett fnysande och en bortvänd rygg.

Förutom att fodret ska falla hunden i smaken behöver du också tänka på vilket foder som passar just din hund, vilket gör det hela än mer komplicerat. Olika raser, kroppsbyggnader, åldrar och magar kräver olika slags foder. Det där fodret som din hund älskar kanske är helt fel för hans eller hennes kropp, och då behöver du ändå hitta ett annat.

Hitta rätt i utbudet av hundfoder

För att hitta rätt hundfoder till din fyrfota vän kan du söka på nätet efter butiker som säljer hundfoder. För det mesta har de en guide som man kan gå efter när man ska välja foder.

Dessa har också ofta ett rikt utbud av högkvalitativt hundfoder, så att du kan hitta ett foder som passar just din hund. Är du osäker på hur mycket mat du ska ge hunden? En enkel riktlinje är att en fullvuxen hund ska ha ungefär 2 % av sin kroppsvikt i mat per dag medan en valp behöver 5–10 %.

11 Aug 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.