Hitta rätt golvslipare i Stockholm

Rätt golvslipning utförd av rätt golvslipare gör en enorm skillnad. Fel sådan kan innebära en ren katastrof. I Stockholm så finns fler falluckor än i andra städer som en följd av större konkurrens. Vi tänkte gå igenom hur du ska göra för att säkerställa kvalitet genom att hitta rätt golvslipare i Stockholm.

Först och främst så måste man säga att det är bra att fler återigen upptäckt fördelarna med en golvslipning. Efter några år av klickgolv och golv av sämre kvalitet så har pendeln åter börjat svänga och man ser dels att de som idag väljer att lägga in nya golv väljer golv av högre kvalitet och som är möjliga att slipa i framtiden. Dels så ser man också att fler väljer att behålla slitna golv i bostaden och - istället för att lägga in nya - väljer att slipa upp golven i fråga.

Det är bra och det är fördelaktigt ur flera olika perspektiv - miljön mår bättre, kostnaderna blir lägre och golven i fråga blir snyggare. Att man dessutom idag kan använda det generösa Rot-avdraget i samband med en golvslipning gör det än mer attraktivt och prisvärt. Det finns emellertid en elefant i rummet som måste pekas ut och talas om: fuskjobb.

Fuskjobb i samband med golvslipning i Stockholm

Det som skett är att många golvslipningar utförs på ett sätt som, för att uttrycka oss diplomatiskt, lämnar mer att önska. Fuskjobben ökar och det är något som sker i alla branscher där rot-avdraget finns tillgängligt att använda. Det följer en viss logik som ligger i att man som privatperson vill hitta bästa möjliga pris.

En oseriös golvslipare kan spela på detta och lägga sig på en medvetet låg prisnivå. Det är något som visar sig i slutändan då jobben blir bristfälligt utförda och där man, i många fall, tvingas riva upp golvet redan efter något år och ersätta detta med ett nytt.

Ett golv har bara viss slipmån och vad gäller ett äldre sådant så har man sällan några större marginaler. Därför bör man tänka kvalitet snarare än pris i första hand. En lite dyrare golvslipning ger bättre resultat både för stunden och sett till framtiden. Det är en ren investering.

Tips för att hitta en pålitlig golvslipare

Hur ska man göra då? Hur ska man hitta rätt golvslipare i Stockholm om man är i behov av att fräscha upp ett äldre golv? Vi tänkte rada upp några tips som ser ut enligt följande:

  • Referenser. Det viktigaste steget är att se över vilka som företaget jobbat hos tidigare - och hur pass nöjda de är. Referenser från privatpersoner och företag är en viktigt dle i hur en seriös firma arbetar. Det ska du som kund ta tillvara på. Be om att få se referensbilder och be om kontaktuppgifter till de vars golv blivit slipade och ytbehandlade av det företag du kontaktat. En seriös firma har referenser, en sämre sådan kanske saknar sådana. Den ska du välja bort.
  • Maskinerna. Finns en uppdaterad maskinpark så är det fördelaktigt. Dagens slipmaskiner är lättare att hantera, de låter mindre och de är i stort sett dammfria. Vi skulle säga att detta är något du tjänar på. Jobbet går snabbare och det påverkar inte din vardag på samma sätt som om man använder sig av äldre maskiner. Du slipper exempelvis tejpa igen alla skåp och luckor och kan leva som vanligt - utan att få en massa damm överallt.
  • F-skatt och branschtillhörighet. För att använda rot-avdraget så krävs det att företaget är registrerat för F-skatt. Kolla upp detta hos Skatteverket innan. Du kan även kolla upp eventuella anmärkningar vad gäller skulder och annat hos Kronofogden för att ytterligare skapa mer säkerhet. En annan viktig sak är att du ser över om företaget är anslutet till någon branschorganisation. Det är viktigt sett till att du då får en garanti på att personalen har rätt utbildning och vana av golvslipningen i fråga.
24 Oct 2019

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.