Hitta rätt företag för badrumsrenovering i Stockholm

Drömmer du om ett nytt badrum? Det är du långt ifrån ensam om. Badrummet är ett av de rum som står överst på önskelistan då vanliga privatpersoner börjar drömma om renoveringar. Köket är ett annat område som även det hamnar högt på samma lista. Att vi nämner just kök och badrum tillsammans är långt ifrån någon slump.

Det som förenar dessa båda rum är nämligen att båda har vatten och fukt som en naturlig, daglig ingrediens - och därför är båda också ganska känsliga att renovera i. Något som man egentligen inte kan trycka nog hårt på, men som - tyvärr - många privatpersoner ignorerar. Detta är den stora förklaringen till varför man ser så pass många fukt- och vattenskador i badrummet och i köket. Privatpersoner renoverar på egen hand och följer inte de vedertagna regler som finns för arbete i våta utrymmen. Det första vi kan säga till dig som planerar en badrumsrenovering i Stockholm är alltså följande: se till att ta professionell hjälp.

Det andra vi kan säga är att du ska se till att hitta rätt företag för din badrumsrenovering i Stockholm. Vilket inte är helt lätt. Det finns idag hur många företag som helst som erbjuder tjänsten. Efter att Rot-avdraget infördes så har många nya företag startat upp och detta är inte enbart positivt. Många håller, helt enkelt, inte måttet och i vissa fall så handlar det rent av om rena skojare som egentligen inte kan mer än vad du som privatperson kan.

Att hamna i en situation där du som privatperson ska driva en process mot en byggfirma är inte att rekommendera. Av den enkla anledningen att du får vara beredd på att det tar tid och att du heller inte kan förvänta dig någon ersättning. Under tiden står du där med ett halvfärdigt badrum. Kort sagt: du vill inte hamna i det läget.

Så här hittar du rätt företag för din badrumsrenovering i Stockholm

Det finns emellertid väldigt skickliga företag också. Vi ska här ge några tips på hur du hittar dessa och hur du undviker de sämre. Genom att följa dessa tips så kan du säkerställa kvalitet i form av ett snyggt, hållbart och funktionellt badrum - som ligger helt i linje med dina drömmar och visioner.

  • Ta in offerter. Börja alltid med att ta in offerter från olika företag. Det kan skilja många tusenlappar mellan olika företag, men stirra dig inte blind på de billigaste. Vi skulle snarare rekommendera dig att lägga dessa åt sidan - tillsammans med de dyraste. Välj ett företag i mitten, rent prismässigt.
  • Kolla intyg och certifikat. Steg nummer två handlar om att se över vilka typer av certifikat man har inom företaget. Får man - gäller alla anställda - utföra jobb i Våta Utrymmen? Kolla även försäkringar och att det finns en behörig elektriker.
  • Totalentreprenad. Du kan själv välja upplägget gällande entreprenad. Vilket innebär att du exempelvis kan göra lite själv eller att du exempelvis anlitar flera olika företag för varje moment i din badrumsrenovering i Stockholm. Vår erfarenhet säger emellertid att totalentreprenad är den bästa lösningen. Genom detta får du ett och samma företag som sköter allting. Det ger dig ett effektivare jobb och mer säkerhet - samtidigt som priset ofta blir lägre.
  • Kolla anmärkningar. Finns det anmärkningar hos ARN? Har Kronofogden någon information om företaget och hur ser det ut hos exempelvis Skatteverket? Kolla upp allt detta innan du skriver avtal.
  • >li> Referenser. Ta dig även tid att ringa referenser och hör dig för hur de upplevt tjänsterna från företaget. Det är viktigt då du får en bättre bild av hur de arbetar och vad du kan förvänta dig. Be även företaget om referensbilder: om inte annat för inspiration!
  • Betalningen. Se till att aldrig betala innan arbetet är färdigställt och besiktigat. Det felet gör tyvärr många. Man betalar i förskott och sedan ser man inte röken av företaget igen. Betalningen sker när jobbet är klart, aldrig innan eller under.
29 Dec 2021

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.