Hållbara ytor i Stockholm med asfaltering

Asfaltering är något som används för att lättare kunna köra, cykla eller gå i Stockholm. Det är ett välbekant material som används lika väl på gator, vägar och parkeringsplatser.

Det har hittills inte hittats något material som är lika bra som asfalt när det gäller ytor som trafikeras. Asfalt är ett material som blir hårt och stabilt samtidigt som det släpper igenom vatten och inte sliter på däck eller sulor.

Därför är det asfaltering i Stockholm som används när det är någon ny väg, gata eller parkeringsplats som ska få en hållbar och körbar yta. Men numera används asfalt även inomhus i parkeringshus och industrier.

Asfaltering även inomhus

De fördelar som finns med asfaltering är att det är lätt att lägga och lätt att laga. Men det är också ett material som är lätt att anpassa efter de önskade förutsättningarna som finns. I asfalt finns det stenar som går att modifiera efter önskat resultat. Det vill säga du kan välja vilken storlek som du vill ha på stenarna, och på det viset få en slätare eller mer grov yta.

Utomhus kan det vara lätt att förstå, men varför asfalterar man inomhus? Egentligen är det samma anledning som att man asfalterar utomhus. Asfalt är ett tåligt och starkt material som är smidigt att använda överallt där man kör med bilar, truckar eller andra fordon. Men det är även bra att gå på inomhus eftersom det är ett slags material som inte så lätt blir halt.

25 Aug 2021

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.