Halkbana i Stockholm är en del av att ta körkort

Närhet till en halkbana i Stockholm gör det lätt att genomföra den del i körkortsutbildningen som kallas risktvåan, vilken brukar uppskattas för att den är rolig, lärorik och spännande!

Det finns många situationer i trafiken som du helst inte vill hamna i. Skulle du ändå göra det, är det bra att på förhand ha övat på hur du bäst hanterar situationen. Halkkörning är inget som går att läsa sig till, du måste vara med om det för att förstå. Att det finns halkbana i Stockholm gör det lättare att få den erfarenheten. Halkkörning är en obligatorisk del i körkortsutbildningen och du får tillgång till den genom din körskola.

Halkbana ger den praktiska upplevelsen av att sladda

Halkkörning brukar vara en uppskattad del av utbildningen eftersom du under trygga förhållanden får känna de krafter som finns i en bil där du inte har full kontroll. Du lär dig också hur du återfår kontrollen, och det är ju det viktigaste.

Utbildningen i Risktvåan tar fyra timmar, men då läggs det också tid på den teoretiska delen. Under dagen går ni igenom och diskuterar mänskligt beteende och reaktioner. Men du får också lära dig hur bilen reagerar i de olika situationer som kan uppstå vid halka eller annat svårt väglag.

Det blir lättare att vara en ansvarsfull förare om du är medveten om de risker och faror som finns, så att du är beredd och kan undvika dem. Att själv få prova är det bästa sättet att lära sig.

10 Nov 2021

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.