Gör risktvåan på en halkbana i Stockholm

Risktvåan är en av de två obligatoriska utbildningar du måste klara för att få köra upp. Genom din trafikskola får du tillgång till en halkbana i Stockholm.

För en del är den obligatoriska risktvåan den roligaste delen av hela körkortsutbildningen eftersom man då får möjlighet att känna hur det är att sladda på en hal väg. Förhoppningsvis kommer det inte att uppstå en liknande situation i verkligheten, men om det skulle göra det så vet man hur man ska reagera.

Har man aldrig känt hur det är att förlora kontrollen över bilen är det lätt att få panik om det skulle inträffa. Det spelar ingen roll om man läst om hur man ska göra – det är den praktiska erfarenheten som gör att man klarar att hantera det. Genom din trafikskola kan du därför boka halkbana i Stockholm.

Det är på en halkbana i Stockholm som du får erfarenheten

Egentligen är det samma sak med all bilkörning. Det räcker inte att plugga, utan man måste prova. Omständigheterna kring halkkörning måste vara säkra och därför finns det en halkbana i Gnesta som du kan använda när du gör risktvåan. Innan du börjar köra får du dessutom en teorilektion där ni går igenom körteknik.

När du anmäler dig till en trafikskola i centrala Stockholm kan du välja utbildningspaket där både riskettan, som är en teoretisk utbildning om riskbeteende i trafiken, och risktvåan som fokuserar på halkkörning ingår. Vill du beställa enstaka lektioner går det också bra men de två riskutbildningarna måste du klara för att få köra upp.

18 Jul 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.