Golvslipning höjer värdet på huset i Stockholm

När det är dags att sälja det gamla huset i Stockholm så kan lite bättringsarbeten höja försäljningspriset. Golvslipning är ett förslag på saker som kan göras.

Det var dags att lämna huset i Stockholm. Karins make hade dött för flera år sedan och hon borde ha flyttat till något mindre långt tidigare. Hon hade dock envetet stretat emot alla övertalningsförsök från barnen. Men nu hade hon som sagt äntligen fallit till föga. När sonen var på besök tog hon upp frågan med honom. Lämpligt nog var han mäklaren.

Han suckade lättat när han hörde moderns beslut. “Får jag ge dig några tips mamma?”, frågade han. “Det kommer att betala igen sig väldigt mycket på försäljningspriset om du låter utföra lite bättringsarbeten här hemma först. Du behöver inte lägga några jättesummor på det och du kommer att få ROT-avdrag för hantverkarnas arbete.”

Golvslipning ger bättre intryck

“En sak”, fortsatte han, “som verkligen borde göras är till exempel golvslipning”. “Parkettgolvet som ni la in för 30 år sedan är väldigt slitet. Det har ju aldrig blivit slipat förut så det måste finnas slipmån att ta av. Ett nyslipat golv med ny lack kommer att göra oerhört mycket för intrycket av huset.”

Karin gav med sig utan vidare. “Du vet bäst”, sa hon. “Du kan väl hjälpa mig att ordna med det. Jag kommer att vara tacksam för all din hjälp, bara det blir så lite besvär som möjligt för mig själv.” Självklart ville sonen hjälpa sin mamma. Om inte annat så var det hans arv det handlade om. Läs mer om golvslipning här: stockholmsgolvslipning.nu

27 Jul 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.