Friktionsdäck tar dig genom alla årstider

Friktionsdäck är ett vinterdäck som det inte sitter dubbar på. Dessa kallas i Sverige ibland för allround-däck och de kan i princip användas hela året om.

När det gäller de olika köregenskaperna som däck har är det lätt att förstå att däck som är anpassade speciellt för vintern och sommaren är just det. Speciellt anpassade. Om du ska använda friktionsdäck eller inte beror lite på i vilka regioner du kommer att använda din bil.

Kör du mycket uppe i den norra delen av Sverige är det förmodligen däck med dubbar du behöver. Men vad du då behöver veta är att friktionsdäcken mer eller mindre uppfyller de krav som dubbade däck uppfyller. Skillnaden är att ett friktionsdäck kan ha något sämre grepp när det gäller vägbanor med mycket is.

Friktionsdäck har många fördelar

Ett friktionsdäck kan du ha på året om. Du slipper byta varje sommar och vinter. Inga som helst problem med att ha dina säsongsdäck på ett hotell för däck under tiden du inte kör med dem. Det gör att det blir mindre kostsamt. Kort sagt en väldigt smidig lösning som fungerar alldeles utmärkt i de flesta fall.

Vet du med dig att du ofta åker på vägar som är isiga när det är pågående vinter, så kan du överväga andra alternativ. Annars är det bara att köpa sig ett par nya fina friktionsdäck och köra med full uppmärksamhet. Det kan ju vara andra saker i trafiken än väder och underlag som orsakar problem.

15 Nov 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.