Fasadmålning Stockholm - ta professionell hjälp

Fasadmålning Stockholm - ta professionell hjälp. Vid måleriarbeten så tänker privatpersoner annorlunda än vad man gör då det kommer till andra renoveringsjobb. Inte sällan så tänker man med plånboken. Det innebär att man väljer att göra jobbet på egen hand - något som nästan aldrig skulle skett om det handlat om någonting som exempelvis inkluderat en hammare. Resultatet blir också därefter.

Det krävs en lång, gedigen erfarenhet för att få kalla sig målare. Det är därför väldigt konstigt att en lekman - en vanlig privatperson - kan anse sig göra ett lika bra jobb. Att man väljer att måla om inne i det egna hemmet i Stockholm är en sak. Där kan man lyckas skapligt om man tar sig tiden som krävs för att slipa, spackla, grundmåla och måla de varv som sedan krävs för att täcka den yta som ska målas.

Man når aldrig samma verkshöjd som en målare - men man kan åtminstone lyckas så att det ser okej ut. Interiörmålning är emellertid helt annorlunda mot hur en fasadmålning i Stockholm ser ut. Där är rådet att man alltid tar professionell hjälp. Av flera skäl.

Varför ta professionell hjälp vid fasadmålning i Stockholm?

Vi går igenom några av de skäl som finns till varför en fasadmålning i Stockholm bör ske av en utbildad målare och varför man som privatperson ska lägga den egna penseln på hyllan. Enligt följande:

  • Krävande jobb. Att måla om en hel fasad tar lång tid och det kräver rätt verktyg. Inte minst gäller detta den del av projektet som är jobbigast och som stavas grundarbetet. All gammal färg måste slipas och skrapas bort. Exempelvis gamla plankor ska bytas ut och i övrigt så måste exempelvis ytan tvättas ren innan ny färg kan appliceras. Det handlar om ett arbete som är extremt krävande. En fasadmålning som sker utan ett gediget grundarbete kommer inte att hålla måttet. Har du tiden och den stamina som krävs?
  • Skillnad i livslängd. Man kan höra reklam kring hur viss färg utlovar en överlägsen livslängd jämfört med en annan. Det stämmer också - delvis. Men den stora hemligheten ligger i vem som målat. Jämför man livslängden mellan en fasadmålning i Stockholm utförd av en målare och en som utförts av en vanlig privatperson så kan det handla om 10-15 år. Det handlar således om en ganska stor investering. Färg är långt ifrån gratis. Dessutom så ger färgen i fråga skydd till det underliggande materialet. Skadas detta som en följd av en undermålig fasadmålning så blir kostnaderna högre.
  • Bra pris. En fasadmålning går att använda Rot-avdraget för. Konkret innebär detta att du som privatperson kan dra av halva kostnaden för det arbete som målaren lägger ned. Det gör en enorm skillnad och det är ytterligare ett starkt argument till varför du bör ta professionell hjälp med jobbet.
  • Rätt utrustning. En fasadmålning i Stockholm innebär att du måste ha rätt utrustning och där exempelvis en ställning är ett måste. Har du inte tillgång till en sådan så måste du hyra en. Vilket inte är helt lätt med tanke på den konkurrens som finns under sommaren - då det flesta villaägare har olika projekt planerade. Priserna blir också därefter. Genom att anlita en målare så inkluderas allt sådant i priset. Det ger ett effektivare jobb och det ger dig en garanti på att målningen slutförs inom utsatt tid.

Mer info: fasadmålningstockholm.com

6 Oct 2021

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.