Dränering i Stockholm ger dig ett hälsosamt och trevligt boende

Att anlita någon för att utföra en dränering i Stockholm är att ta ansvar för byggnadens skick. Håll efter din byggnad med åtgärder som gör att den mår bra.

Har du någon gång funderat på varför vissa byggnader har bättre inomhusmiljö än andra? En av anledningarna kan vara att de har en bättre fungerande dränering. Andra viktiga anledningar kan vara vilken sorts ventilation som är installerad i huset och vilket material huset är byggt med.

Att dränera är inget du behöver göra med jämna, återkommande mellanrum. En dränering i Stockholm brukar hålla i cirka fyrtio år. Det händer kanske att du behöver göra en dränering en till två gånger under din livstid. Under förutsättning att du bor i samma hus under hela den tiden.

Dränering i Stockholm – en liten guide steg för steg

När du utför en dränering i Stockholm går det till på följande sätt: Du börjar med att gräva upp ett dike runt huset längs med husväggen. Marken runt omkring kommer därför att bli rätt så illa medfaren. När du grävt klart är det bra att kontrollera husets grund så att det inte finns sprickor.

Nästa steg är att isolera grunden. Då lägger du dit ett isolerande material och täcker hela grunden med det. Sedan ska du lägga ut rör, så kallade dräneringsrör, som leder bort fukten från husets väggar. Avsluta med att täcka med en geotextilduk och fyll upp hålet med grus. Det säkerställer att fukt dunstar fort. Läs vidare om hur dränering går till på denna hemsida: stockholmdränering.se

27 Jul 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.