Det finns många varianter av persienner i Stockholm

Ett vanligt och effektivt solskydd är persienner. De är både funktionella och snygga. Du kan köpa dina persienner i Stockholm och även få dem monterade.

Det kan vara jobbigt när solen lyser in i din bostad. Ett bra skydd mot både sol och insyn är persienner som finns i ett flertal olika utföranden. Det finns horisontella och vertikala persienner och du kan välja bland många olika material. När de väl är monterade ger de hemmet skugga på ett enkelt sätt.

Eftersom det finns så många olika typer av persienner på marknaden i dag kan du välja något som inte alla andra har. Du får en snygg inredningsdetalj om du väljer rätt modell som passar bra i din bostad. De har även en isolerande effekt vilket innebär att du spar energi, vilket är uppskattat av de flesta.

Persienner kan köpas som frihängande eller mellanglaspersienner

Mellanglaspersienner är den vanligaste varianten i Stockholm. Persiennen placeras mellan glasen i två- eller treglasfönster. Materialet kan bland annat vara aluminium, PVC eller trä. Om den däremot är frihängande så hängs den istället utanpå fönstret. En fördel med frihängande persienner är att de är lätta att montera.

Upplever du att du har för mycket insyn i din bostad? Då är en persienn ett mycket effektivt insynsskydd. Du bestämmer hur mycket andra ska kunna se in i ditt hem genom att justera lamellerna. På samma sätt väljer du hur mycket du själv ska se ut. En rullgardin, till exempel, ger dig inte samma möjlighet.

8 Sep 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.