Boka in en golvslipning i Stockholm

Hur enkelt är det att slipa dina golv själv? Bor du i Stockholm och vill få dina golv slipade av någon som vet vad de gör? Letar du efter en snabb och enkel lösning när det gäller golvslipning?

När du frågar efter pris för att få ditt golv slipat kan du räkna med att det sätts utifrån hur stor yta som ska slipas och vilken typ av golv du har. I runda slängar kan du räkna med ca 144 kronor per kvadratmeter efter det att du dragit av för ROT-avdrag. Men det kan finnas faktorer som påverkar priset, vinklar och vrår tar exempelvis längre tid än raka väggar.

När det gäller hyra för en golvslip så får du räkna med att lägga ut strax under 500-lappen för en hel dag. Vill du ha en slipmaskin under en hel vecka kan du komma ner lite i pris och komma undan med lite över 2000 kronor. Därtill ska du köpa material att slipa med och skyddsutrustning till dig själv. Troligtvis kommer du billigare undan genom att anlita golvslipning i Stockholm än att göra det själv.

Tid för golvslipning och behandling

Det tar lite olika tid att slipa ett golv. Det du kan räkna med är att en erfaren slipare klarar av 40-50 kvadratmeter per dag. Ibland behöver det oljas och andra gånger ska det lackas. Då tillkommer det såklart lite mer tid. Att lacka ett golv innebär att det måste torka och det tar närmare 5 timmar. Ofta stryker man mer än ett lager lack.

20 Jul 2021

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.