Bilskrot med hämtning i Stockholm

När en bil inte längre går att köra får man problem. Kanske den fortfarande rullar men den har körförbud och då blir det dyrt att ge sig ut på vägarna. Därför hämtar en bilskrot i Stockholm.

Det kan verka svårt om man bor lite centralt och vill skrota bilen i Stockholm. Frågan blir hur man ska ta sig dit. Bilar med körförbud får man inte köra ens till skroten och bärgningsbil kostar en hel del.

De som arbetar på en bilskrot i Stockholm känner väl till problemet och därför har man skaffat sig en egen bärgningsbil. Erfarna förare kommer och hämtar upp bilen där den står. Kan man inte vara där själv lämnar man bara ett intyg till den som lämnar över bilen att man godkänner skrotning och hämtning.

Det man behöver för att skrota bilen är registreringsbevis och legitimation

När man lämnar över bilen till en auktoriserad bilskrot i Stockholm måste man kunna visa att man äger bilen. Sedan tar de hand om resten och anmäler till Transportstyrelsen att bilen är skrotad. Men det är nu som nästa fas av skrotningen tar vid. Bilen ska demonteras och allt som är miljöfarligt måste tas om hand. Drivmedel, oljor och andra miljöfarliga produkter separeras och skickas till deponi.

En bil består till ungefär 85% av olika metaller. Metaller går att smälta ner och återanvända och därför sorteras de ut och säljs till en skrotfirma. Vissa delar av en bil har ett värde som reservdelar. Därför tar man hand om dem för att sälja vidare.

9 Mar 2022

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.