Billigt anlita flyttfirma i Stockholm

Det är i högsta grad värt pengarna att anlita flytthjälp i Stockholm. Här finns många kompetenta flyttfirmor och priserna är låga.

En fördel med att bo i en större stad som Stockholm är att det är lätt att få tag i professionell hjälp när man behöver den. Det gäller allt från hantverkartjänster och nagelsalonger till leverans av en italiensk femrätters till hemmafesten. I de flesta branscher finns gott om företag, så konkurrensen är god och hjälper till att hålla priserna nere.

Om du anlitar en flyttfirma privat så räknas det som en hushållsnära tjänst, vilket gör att du får dra av halva arbetskostnaden. Det gör flytthjälp i Stockholm till en mycket billig tjänst”

Flytt och transport är en sådan bransch. Det sker dagligen hundratals flyttar i Stockholm, både av privata bohag och kontor. Flyttbilarna löper ideligen kors och tvärs över stan, fullastade med prylar och pinaler på väg till sina nya adresser. Om du anlitar en flyttfirma privat så räknas det som en hushållsnära tjänst, vilket gör att du får dra av halva arbetskostnaden. Det gör flytthjälp i Stockholm till en mycket billig tjänst, som är väl värd pengarna för dig som vill slippa alltför tungt arbete och spara tid i samband med en flytt.

Två flyttgubbar packar kartonger på flyttbil

Låt vännerna vila

Att hyra en flyttbil och ta hjälp av kompisar för att bära bohaget är en charmig lösning, men i ärlighetens namn fungerar den bättre när lägenheten är en etta och kompisarna ännu inte kommit upp i medelåldern. Att försöka få hjälp av sina vänner för att flytta en fullt utrustad fyra med möbler och annat bohag är i mångas ögon att ta det hela lite för långt, och den arbetsinsats som krävs täcks knappast av en pizza och några ljumma flyttöl. Genom att anlita en flyttfirma kan man låta sig själv och vännerna vila, och i stället ta flyttölen när man kommit i ordning i nya lägenheten.

Hur lång tid tar en flytt med en flyttfirma?

Hur lång tid en flytt tar beror helt på hur mycket saker ni har i bostaden, och hur många skrymmande och extra tunga saker som finns. Har ni till exempel ett piano tar det ju så klart längre tid, särskilt om det måste bäras i trappor. En annan aspekt är hur väl allt är packat. Om hela bohaget står prydligt uppradat i packade flyttkartonger så går flytten som en dans, men om saker ligger huller om buller, packade i plastpåsar eller i hundratals papperskassar, ja då tar det så klart längre tid.

Men i snitt kan du räkna med att det ca 45 minuter per rum i bostaden att packa, inklusive köket, och lite snabbare att lossa i den nya bostaden. Därtill får du lägga den tid det tar att köra fram flyttbilen, och att transportera bohaget mellan adresserna. För en normalstor trea inom Stockholms innerstad kan du alltså räkna med ca tre-fyra timmar att bli klar med en flytt.

Läs mer på https://www.flyttfirmanstockholm.se/

8 Nov 2019

Eken, Mälardrottningen, Nordens Venedig, Tjockhult, Fjollträsk – kärt barn har många namn och detta gäller inte minst vår kära huvudstad Stockholm!

Här på guidetillstockholm.se kommer du framöver att få läsa det mesta om Stockholm, allt från boende och arbetsmarknad till nöjen och företagande. Vi vill vara med och göra Stockholm till en ännu mer inspirerande plats.